Szellemkép diploma 2021 – online kiállításmegnyitó

A Szellemkép Szabadiskola 2021-ben végzett osztályának online kiállítása.

Megnyitó: 2021. november 24-én 19:00 órától.

Az immár 27 éves Szellemkép Szabadiskola 16.végzős osztálya a mindannyiunkat érintő vírushelyzet miatt merőben új formában fejezte be tanulmányait. A személyes jelenlétet felváltották az online térbe átkerült konzultációk, mindez azonban – mind a hallgatók, mind pedig tanáraik véleménye szerint – nem kihívást, hanem inspirációt és új művészi megközelítéseket eredményezett.

Hét hallgató, hét teljesen különböző fotográfiai látásmód – hét, a műfajában, témaválasztásában teljesen eltérő munka. Ami közös bennük a munkák magas színvonala mellett, hogy minden hallgató a saját élethelyzetéhez, gondolataihoz közel álló témát választott, így a kiállításra kerülő képek között egyaránt találkozhatunk emberi kapcsolatokat vizsgáló munkákkal, a világjárvány okozta helyzet által felvetett kérdéseket boncoló, vagy éppen a valóság sajátos leképezését bemutató fotósorozattal.

Munkáikat az – iskolánk történetében első – online diplomavédést követően egy zártkörű megnyitó keretében szintén az online térben mutatják be.

A kiállítást megnyitja: Szarka Klára fotótörténész, kurátor és Fuchs Lehel, a Szellemkép Szabadiskola művészeti vezetője

Kiállítók: Becze Anita, Győri Bálint, Korn Beatrix, Kiss-Gergely Csilla, Lipcsei Tünde, Szemán Ferenc, Vadas István

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött:
https://forms.gle/ybCPTb5FBBGD9ew68