MAGNUM WORKSHOP BUDAPESTEN – Capa Központ – Ösztöndíj Pályázat és Szakmai Nap

A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség első alkalommal szervez Magyarországon Magnum Workshopot profi fotográfusoknak 2014. május 28. – június 1. között.

A Capa Központtal szervezett workshopon a Magnum Photos által válogatott résztvevők két, 10-12 fős csoportja a fotóügynökség két kiváló fotográfusával Ian Berry-vel és Chris Steele-Perkins-vel dolgozik együtt, s kap visszajelzést munkáival kapcsolatban 5 napon át. A kül- és beltéri helyszíneken zajló fotográfiai feladatok, valamint elemző- és szerkesztő-munkák végén a résztvevők egy záróesemény keretében prezentálják a program során készített alkotásaikat. Az egyedülálló szakmai fejlődés mellett egy, a munkája alapján kiválasztott résztvevő a workshop végén megjelenési lehetőséget is nyer a British Journal of Photography-ban.

CAPA KÖZPONT ÖSZTÖNDÍJ

A Capa Központ a workshopp al egyidejűleg egy ösztöndíjprogramot is útjára indít, melynek keretében 5 fotográfus a Capa Központ támogatásával részvételt nyer a workshopon. Az ösztöndíjra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotográfusok jelentkezését várják. Kiválasztásuk a Capa Központ által meghirdetett Capa Portfolio Review portfólió konzultáció keretében történik.

A Capa Portfolio Review időpontja: 2014. április 26. 10:00 – 18:00
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

A Capa Portfolio Review konzulensei:
Barakonyi Szabolcs, fotográfus
Chien-Chi Chang, fotográfus – Magnum Photos (Taichung, Tajvan és Graz, Ausztria)
Csizek Gabriella, kurátor, Magyar Fotográfusok Háza
Korniss Péter, Kossuth-díjas fotográfus
Cengiz Seren, a European Pressphoto Agency (EPA) és a SIPA fotóügynökség korábbi főszerkesztője (Brüsszel, Belgium)
Thomas Szlukovenyi (Szlukovényi Tamás), a Reuters Észak-Amerikáért felelős képszerkesztője, a Reuters korábbi globális fotóigazgatója (Toronto, Kanada)

A részvétel előzetes regisztrációhoz, valamint egyszeri, 5000 Ft-os részvételi díj befizetéséhez kötött. Regisztrálni a program@capacenter.hu e-mail címen lehet 2014. április 8-án éjfélig. Bővebb információ: http://capacenter.hu/osztondijas-helyek-magnum-workshopra/

ÁPRILIS 12. – SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ NAP 

Capa Központ a portfólió konzultációt (2014. április 26.) megelőzően szakmai napot tart, mely folyamán tapasztalt szakemberek előadás és gyakorlati képzés formájában adnak tippeket, tanácsokat a konzultációhoz, valamint általában a sikeres fotográfiai portfólió és bemutatkozás módjaihoz, illetve lehetőség adódik kérdések csoportos és egyéni feltételére is.
Ez az ingyenes előkészítő nap nem feltétele az ösztöndíj elnyerésének, de ajánlott minden érdeklődő számára, s természetesen várják azokat is, akik általában a téma iránt érdeklődnek.
A részvétel regisztrációhoz kötött, a program@capacenter.hu e-mail címen.
A SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ NAP PROGRAMJA 

Interaktív beszélgetés 11:00 – 13:00
Fotográfus, konzulens, kurátor-művészettörténész, marketing szakember beszél és beszélget a résztvevőkkel, s ad tanácsokat azon szempontokról, tapasztalatokról, amelyek egy fotográfus hazai és nemzetközi szinten is értelmezhető bemutatkozásához, megjelenéséhez, jelenlétéhez szükségesek.
Beszélgetőtársak:
Kudász Gábor Arion, fotográfus
Petrányi Zsolt, művészettörténész
Csizek Gabriella, kurátor, konzulens
Lengyel Roland, marketingszakember
Gyakorlati bemutató-képzések: 
13:30 – 15:30 Adobe Photoshop: tippek, trükkök, a szerkesztőprogram használatát megkönnyítő, hasznos fogások. Előadó: Jakab Zsolt (Fontoló Stúdió) minősített Adobe oktató.
16:00 – 18:00 Prezi: a prezentációkészítő szoftver fotográfusok számára is használható, alkalmazható tulajdonságait, képességeit, trükkjeit bemutató, szemléltető előadás. Előadó: Puklus Péter (fotográfus és head designer; YourPrezi).(Az előadóteremben egy bemutató-számítógép található, javasoljuk a saját laptop használatát, amennyiben konkrétan is szeretnék nyomon követni az előadást.)
FONTOS INFORMÁCIÓ A CAPA PORTFOLIO REVIEW-HOZ 

Az Capa Portfolio Review konzulensei az alábbi szakemberekből állnak:
Barakonyi Szabolcs, fotográfus
Chien-Chi Chang, fotográfus – Magnum Photos (Taichung, Tajvan és Graz, Ausztria)
Csizek Gabriella, kurátor, Magyar Fotográfusok Háza
Korniss Péter, Kossuth-díjas fotográfus
Cengiz Seren, a European Pressphoto Agency (EPA) és a SIPA fotóügynökség korábbi főszerkesztője (Brüsszel, Belgium)
Thomas Szlukovenyi (Szlukovényi Tamás), a Reuters Észak-Amerikáért felelős képszerkesztője,
a Reuters korábbi globális fotóigazgatója (Toronto, Kanada)
A konzulensekről bővebben a www.capacenter.hu honlapon olvashatnak.
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks