Ösztöndíj lehetőség szlovák, szerb és román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára

A Balassi Intézet és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közösen pályázatot hirdet szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2011/2012-es tanévben.

– A pályázatokról a döntést a Magyar Köztársaság nemzeti erőforrás minisztere és a Balassi Intézet főigazgatója együttesen hozza meg legkésőbb 2011. szeptember 1-ig.

– Az ösztöndíjat elnyerő pályázó részére az államilag támogatott előkészítő képzés időtartama alatt a Balassi Intézet folyósítja az ösztöndíjat. Az ösztöndíj havi összege megegyezik a miniszteri ösztöndíj mértékével. A miniszteri ösztöndíj havi összege a Magyar Köztársaság költségvetési törvényében meghatározott összegű ún. éves hallgatói normatíva 15 %-a (a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény 12. § (1) bekezdése szerint az egy főre megállapított hallgatói normatíva éves összege 119.000 forint, ennek alapján a miniszteri ösztöndíj havi összege ennek 15 %-a, azaz a 2011. évben 17.850 Ft/hó).

– A pályázaton ösztöndíjat nyert hallgatók névsora nyilvános. A pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy neve az ösztöndíj elnyerése esetén nyilvánosságra kerüljön a http://www.martonaron.hu és a http://www.balassi-intezet.hu honlapon, illetve tudomásul veszi, hogy a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény 26. §-a alapján a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Balassi Intézet tájékoztatást küld a pályázattal kapcsolatos adatokról a Bethlen Gábor Alap által működtetett, a szomszédos államokban élő magyaroknak nyújtott támogatások központi nyilvántartása részére.

A pályázat feltételei:
Pályázhat minden olyan szlovák, szerb és román állampolgárságú, a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló magyar nemzetiségű személy, aki érettségi bizonyítvánnyal igazolható középiskolai végzettséggel rendelkezik, illetve ennek megszerzése a 2010/2011-es tanév végén történik meg.

Figyelem! A pályázaton történő részvételnek nem akadálya a magyar állampolgárság (azaz a kettős állampolgárság) megléte, vagy az arra irányuló kérelem benyújtása!

További pályázati feltételek:
– A meghirdetendő ösztöndíjas keretszám: 15 fő.*

A Balassi Intézet felsőoktatási előkészítő évére elnyert ösztöndíj tartalma (főbb elemek):
– ösztöndíj
– tantárgyanként heti 12-18 tanórás képzés
– tankönyv és jegyzet ellátás
– ingyenes kollégiumi elhelyezés (2 ágyas szobákban)
– diákigazolvány
– a vonatkozó jogszabály keretei között a külföldi ösztöndíjasokra vonatkozó jogosultság az egészségügyi szolgáltatások térítésmentes igénybevételére

A pályázat benyújtása:
A pályázatokat 2011. június 27-től benyújtani.

Kérjük, hogy amennyiben lehetősége van rá, a pályázati adatlap kitöltése előtt 2011. július 10-ig regisztráljon ahttp://kopi.martonaron.hu/registration ügyfélkapu oldalon! A regisztráció a pályázati folyamat, valamint sikeres pályázat esetén a későbbi beiratkozási folyamat (kollégiumi beköltözés, ösztöndíjszerződés megkötése) megkönnyítését segíti. A regisztráció eredményeként kapott NEPTUN kódot szíveskedjen feltüntetni a pályázati adatlapon! A regisztráció nem kötelező.

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2011. július 18.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázat benyújtásával kapcsolatban hiánypótlásra nincs lehetőség!

Pályázni a Szövetség a Közös Célokért irodáiban beszerezhető, és az internetről (http://www.martonaron.huhttp://www.balassi-intezet.hu és http://www.szakc.sk) letölthető pályázati adatlapon lehet a szükséges dokumentumok, igazolások csatolásával.

A pályázat lebonyolításának adminisztratív költsége 10 Euro

Információ:
A Balassi Intézet honlapja:
http://www.balassi-intezet.hu/

A Balassi Intézet Hungarológia Tagozata:
– Dienes Judit Emese tagozati előadó: dienes.judit@gmail.com
– Tel.: +36 1 319 3219
– Fax: +36 1 319 3218

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks