Kifordított kiállítás – Nyári workshop középiskolásoknak a Műcsarnokban – 2014. június 30 – 2014. július 04.

muzped_workshop23

 

A workshop résztvevői betekintést nyernek az I. Építészeti Nemzeti Szalon kulisszatitkaiba, miközben megismerkednek Budapest tereivel és építészeti megoldásaival is.

A Műcsarnok kiállítása az ötnapos workshop alkalmából kutatási területté változik. Az elmélyülés mindennap 10 órakor indul! A fiatalokkal felfedezzük Budapest olyan részeit, amelyek a tárlaton is láthatók: utánajárunk a legnehezebb kérdéseknek is, és megtaláljuk az építészeti problémákra adható vagy adott válaszokat.

Az egész napos nyomozás végén következik a szembesítés, amikor is egy-egy építésszel találkozunk a Műcsarnokban ‒ a velük való beszélgetéssel megnyugtatóan fényt derítünk a városi séták esetleg homályban maradt titkaira.

 

 

A workshop célja, hogy a középiskolásokkal megismertessük a kiállításon szereplő építészek munkásságát, és közösen kibontsuk a közelmúlt, a jelen és a jövő városfejlesztési, urbanisztikai koncepcióit.

A workshopon közreműködik: Fülöp Edina képzőművész, Sziray Zsófia építész, múzeumpedagógus és Ocztos István építész, képzőművész A programot szervezi: Mohai Ágnes

A workshop minimum 10 fővel indul, és mindennap 10-17 óráig tart.

Jelentkezési határidő: 2014. június 6.

Részvételi díj: 20 000 Ft

További információ: Mohai Ágnes, mohai.agnes@mucsarnok.hu, (30) 584 94 68