CAPA-JÁRAT – Perpignan, Visa pour l’Image Fesztivál

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet a világ legnagyobb sajtófotó-fesztiváljára, a franciaországi Perpignanban évente megrendezett Visa pour l’Image fesztiválra való kiutazásra. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett, ezért hét fő számára lehetővé teszi a rangos fesztiválon való részvételt.

Fotó: Visa pour l'Image

Fotó: Visa pour l’Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAPA-JÁRAT fesztiválútjának résztvevőit pályázati úton választjuk ki. A pályázatra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotóriporterek,képszerkesztők és fotórovat-vezetők, azaz a sajtófotózás területén dolgozók jelentkezését várjuk. A Capa Központ hét résztvevő utaztatását és a fesztiválra történő akkreditációs díját állja. Az utazás minden további költsége, így a szállás, étkezés, biztosítás stb. a résztvevőket terheli.

Fotó: Visa pour l'Image

Fotó: Visa pour l’Image

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az úton való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szintű ismerete.
A résztvevőktől az utazást követően beszámolót várunk, melynek típusáról és módozatairól később adunk tájékoztatást.

Az utazást a Visa pour l’Image fesztivál szakmai hetére időzítjük.
A rendezvény első hete, a szeptember 1. és 7. közötti időszak a szakmának szól; ekkor városszerte zajlanak a szakmai programok: a mintegy húsz kiállítás megnyitója, esti vetítések, kerekasztal-beszélgetések, film- és könyvbemutatók. Emellett a világ nagy fotóügynökségeinek standjainál folyamatos lehetőség van portfólió-konzultációra és számos alkalom nyílik szakmai kapcsolatok kiépítésére is. További információ a fesztivál honlapján.

A pályázatokat 2014. június 30-án éjfélig a program@capacenter.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

• a JELENTKEZŐ NEVÉT
• ELÉRHETŐSÉGÉT (e-mail, mobiltelefon stb.)
• maximum 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (lehetőség szerint netes megjelenés feltüntetésével)
• egy minimum 10, maximum 30 képből álló PORTFÓLIÓT közepes felbontásban, jpg fájlformátumban (címmel, leírással)
– képszerkesztők esetében a portfólió helyett elfogadunk 5-10 olyan tetszőleges referenciát, amely jól érzékelteti a szerkesztői munkáját
– fotórovat-vezetők esetében a portfólió helyett elfogadunk egy maximum 1 oldalas leírást, amelyben kifejti vezetői munkaköreit, komolyabb szakmai eredményeit

• egy ½-1 oldalas LEÍRÁST arról, hogy miért tartja szakmailag fontosnak az úton való részvételt
• valamint egy rövid NYILATKOZATOT arról, hogy legalább társalgási szinten beszéli az angol nyelvet (amennyiben van erről bizonyítványa, úgy ennek típusát)

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek válogatják és ennek alapján áll össze a kiutazók végleges névsora.

Fotó: Visa pour l'Image

Fotó: Visa pour l’Image