Szellemkép Múzeumi napok VI. – beszélgetés Kádár János asztalánál

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Szellemkép Alapítvány közös szervezésű programjára várunk minden hallgatót és érdeklődőt március 26-án hétfőn.

A Szellemkép Szabadiskola Múzeumi napok programsorozata több éves hagyományra tekint vissza. Megkerülhetetlen, országos jelentőségű fotográfiai eseményeken, kiállításokon biztosítunk tárlatvezetéseket hallgatóinknak, együttműködve a múzeumokkal és kurátoraikkal.

A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárában nemcsak majd kétmillió értékes képet őriznek, hanem szinte minden olyan eszközt, egyedi eljárással készült történeti fotót, amelyet másutt Magyarországon nem lehet megtekinteni. Kézbe venni pedig sehol sem.
Mi Kádár János egykori tárgyalóasztalát körülülve a kezünkbe vehetünk dagerrotípiát, ambrotípiát, platinotípiát, porcelán fotót, nemes eljárásokkal készült képeket, belenézhetünk a sztereonézőbe, hogy egykori térhatású fényképet láthassunk. A 19. századi őseljárásokról Dr. L. Baji Etelka főmuzeológus, a Fényképtár helyettes vezetője tart múzeumi órát.

Találkozás március 26-án 16.30-kor a Magyar Nemzeti Múzeum oldalsó bejáratánál, a Bródy Sándor utca felőli belső portán.

Jelentkezni a szellemkep@gmail.com e-mail címen és a 0630-519-3588-as telefonszámon lehet, a regisztrációkat jelentkezési sorrendben rögzítjük.