Sony World Photography Awards 2012 – fotóverseny

A Sony World Photography Awards 2012 versenyre ez évben először a 20 év alatti korosztály is nevezhet, és külön versenykategória nyílt a képszerkesztő programok mestereinek.

A Sony World Photography Awards a világ egyik legelismertebb fotós versenye. A “Professional” kategóriában a világ fotósainak krémje, illetve a komoly amatőrök nevezhetnek, míg az ún. “Open” kategória bárki számára nyitott. Mindkét kategóriában – az eddigiek mellett – új alkategóriák kerültek meghirdetésre a 2012-es esztendőben. A ‘Nature & Wildlife’ (Természet- és vadvilág) jelent meg a professzionális körben, míg az “Open” 3 alkategóriával bővült: ‘Enhanced’ (Digitális varázslat), ‘Split Second’ (Pillanat) és ‘Low-light’ (Félhomály), melyek az amatőr fotósok technikai tudását, képzelőerejét és mindenekelőtt kitartását tesztelik. Az ‘Enhanced’ kategóriába olyan fotómunkákat lehet nevezni, amelyek kreatívan használják a képszerkesztő programok extrém lehetőségeit.

Új lehetőség a 20 év alatti fotósoknak a “Youth competition”-ben való megmérettetés, míg a korábbról már ismert “Student Focus” versenyben a profi fotósok következő generációja mérheti össze tudását.

A mozgóképpel kísérletező fotósok számára tavaly megnyitott “Moving Image Awards” díjat 2012-ben 6, teljesen új kategóriában lehet elnyerni.

A 2012 Sony World Photography Awards versenyre 2012. január 4-ig várják a nevezéseket, a díjátadó 2012 áprilisában, Londonban kerül megrendezésre. A “L’Iris D’Or Sony World Photography Awards Photographer of the Year” díj mellé 25 000 USD készpénz és egy Sony digitális SLR fényképezőgép-felszerelés is jár. Az Open kategória összetett nyertese 5 000 USD készpénzzel és egy Sony digitális SLR fényképezőgép-felszereléssel lesz gazdagabb.

A nevezett alkotásokból és a győztes képekből “Sony World Photography Awards Winners Showcase” – címmel kiállítást nyílik a Somerset House-ban 2012 április-május között a “World Photography Festival 2012″ rendezvény részeként. A londoni állomást megelőzően a “World Photography Festival” többek között New York-ban és Săo Paulo-ban is bemutatkozik.

2011-ben magyar siker is született a Sony World Photography Awards “Open” kategóriájában: Csoboth Edina ‘Divatfotó’ alkategóriában nyerte el az első díjat “Punk City” című képével.
http://www.worldphoto.org

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks