Lengyel Red Dots Awards – Csúcsminőség, Esztétikum, Funkcionalitás.

 

8868148105_553183608f_o_mini

Bemutatkoznak a rangos nemzetközi Red Dot Design Award lengyel díjazottai.

Megnyitó: 2014. június  27. 13.00
Megtekinthető: 2014. augusztus 29-ig
Iparművészeti Múzeum (1091 Budapest, Üllői út 33-37.)
 
A budapesti Iparművészeti Múzeumban 2014. június 27-én, 13:00 órakor nyílik a Lengyel Red Dots című kiállítás, mely a Lengyel Köztársaság Szabványügyi Hivatala kezdeményezésére kerül megrendezésre. A kiállítás anyaga azoknak a lengyel formatervezőknek a munkáit mutatja be, akik kiérdemelték a rangos nemzetközi Red Dot Design Award díjat. A megnyitó zenei meglepetést is tartogat, különleges vendége a lengyel Trio Cantabile lesz.
 
A kiállítás a Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége, a budapesti Lengyel Intézet és a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának szervezésében valósul meg. Az esemény tiszteletbeli fővédnöke a Lengyel Köztársaság Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma.
 
Red Dot Design Award versenyt 1955 óta rendezi meg a világ egyik legrégebbi és legelismertebb design intézete, az esseni központú, német Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Az odaítélt díjak komoly hatással vannak a márkák értékére, valamint a díjazott innovációs termékek és megoldások közismertségének növekedésére világszerte, elősegítve gyakorlatilag az eladási lehetőségeiket.
8868137031_bb7af6f270_o_mjini
A lengyel tervezők 2008 óta szerepelnek a díjazottak névsorában, és eddig 37 díjra és különdíjra sikerült szert tenniük.  A Lengyel Red Dots kiállítás, amelyet  két fiatal lengyel designer – Marta Niewymska és Dawid Grynasz – tervezett, az összes eddig díjazott lengyel terméket népszerűsíti. Ezek a projektek egyesítik  az esztétikai értéket a legmagasabb minőséggel és funkcionalitással. Az alkotók számára a formatervezés fontos stratégiai eszköz az üzleti siker felé vezető úton. A budapesti Iparművészeti Múzeumban első alkalommal lesznek láthatóak a Lengyel Red Dotsdíjjal jutalmazott termékek: a  Marinna moduláris hajóállomás projektje, a Ribbon kisszék, DROP utcai lámpa, a DOT. tükör, a Clapp szófa, a K 10 pénztárgép, és a OXeN Hővisszanyerő egység.
8868743788_99458ab6c0_o_mini2
A kiállítás már megfordult a varsói Kordegarda Galériában, a genfi Szellemi Tulajdon Világszervezetében, a Łódźi Városi Múzeumban a Łódź Design Fesztiválon valamint a II. Lengyelország – a vetélytárs 1989-2014 c. kiállítás keretében, a Poznańi Nemzetközi Vásár területén. Mindenhol sikert aratott, és a kiállításokon nagy számban megjelent látogatók egyaránt kiemelték nemcsak a kiállított tárgyak esztétikai szépségét és funkcionalitását de a kiállítás profi vizuális arculatát is.
A kiállítás megvalósítását részben az Európai Unió finanszírozta, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Innovációs Gazdaság 2007-2013 Operációs Programja keretében. 
8868129553_c96881e173_o_mini
A kiállítást megnyitja:
Halasi Rita, design szakértő, kurátor
 
Köszöntőt mond:
Dr. Jékely Zsombor gyűjteményi igazgató
Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete
Dr. Alicja Adamczak, a Lengyel Köztársaság Szabadalmi Hivatal elnöke
Szervező:
A Lengyel Köztársaság Szabványügyi Hivatala
 
A kiállítás tiszteletbeli fővédnöke:
Lengyel Köztársaság Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma
 
Társszervezők:
Lengyel Köztársaság magyarországi Nagykövetsége
Lengyel Intézet, Budapest
Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztálya
 
Szervező partnerek:
Red Dot Design Award
Iparművészeti Múzeum, Budapest
 
Médiapartnerek:
Dziennik Gazeta Prawna,
Perspektywy
Polish Market
Design Alive
Dobre Wnętrze
Futu
Bryla.pl
 
További információkért kérjük látogasson el az alábbi oldalakra: