Diploma 2021. – Vadas István

A Szellemkép idei végzős évfolyamának diplomaféléve a mindannyiunkat érintő vírushelyzet miatt merőben újszerű félév volt, a konzultációk átkerültek az online térbe, a Dob utcai kávészüneteket felváltotta laptop előtti ücsörgés egy bögre forró teával. Az online oktatás kiállta a próbát, a hallgatók visszajelzései alapján a konzultációk hasznosak és és gördülékenyek voltak. Az online diplomavédésen bemutatott diplomatervek és a benyújtott esszék azt mutatják, hogy minden szempontból teljes értékű félévet zártunk.

Cikksorozatunkban a 2021. tavaszi félév végzős hallgatóinak diplomamunkáit szeretnénk bemutatni: hét hallgató, hét teljesen különböző fotográfiai látásmód, hét műfajban, formanyelvben, témaválasztásban teljesen eltérő munka. Ami közös bennük, a munkák magas színvonala mellett, hogy minden hallgató a saját szívéhez, jelenlegi élethelyzetéhez, gondolataihoz közel álló témát választott.

Vadas István: Maszk napló

(konzulens: Perness Norbert)

Belőled mit váltott ki az elterjedő maszkviselés?

Szorongást? Kételyt? Biztonságérzetet? Tehetetlenséget? Kiszolgáltatottságot? Nyugalmat? Kilátástalanságot? Zavarodottságot? A változás érzését?

Neked mit jelent a maszk?

Ez a munka az én gondolataim, érzéseim, hangulatom naplószerű  bemutatása képekben.