CSATLAKOZZ TE IS AZ INGE MORATH-DÍJAS FOTOGRÁFUSNŐK DUNA-PROJEKTJÉHEZ!

DR-Banner-Photographers-576x184

A világhírű Magnum Photos ügynökség által odaítélt Inge Morath-díjjal kitüntett kilenc fotográfusnő – Ami Vitale, Claire Martin, Claudia Guadarrama, Emily Schiffer, Jessica Dimmock, Kathryn Cook, Lurdes R. Basolí, Mimi Chakarova és Olivia Arthur – arra vállalkozott, hogy 2014 nyarán egy 7,5 tonnás kamionban kialakított mobil fotógalériával végigjárják a Duna menti országokat: a Fekete-erdőtől kezdve egészen a Fekete-tengerig. Július 5-től augusztus 10-ig tartó utazásukat maguk is dokumentálják, emellett pedig az útba eső városokban vetítéseket és szakmai programokat tartanak.

A fotográfusnők a Danube Revisited – The Inge Morath Truck Projecttel és a kiállítással Inge Morath, Magnum-fotográfus munkássága előtt tisztelegnek, aki a Vasfüggöny lehullása előtt és után is fotózta a Duna mentén élő emberek mindennapjait.
dr-ingedonau-081
projekt július 22-24. között ér Budapestre, ahol a Capa Központ lesz a házigazdája. A kamiontárlat mellett egy női fotósoknak szóló porfolio review-val és éjszakai vetítésekkel egészül ki a Capa Központ szintén Magnum fotósok munkáit bemutató Kontaktok című kiállítása, alkalmat adva így arra, hogy még több oldaláról ismerhessük meg a világ egyik leghíresebb fotóügynökségének munkásságát.

CSATLAKOZZ TE IS HOZZÁJUK!

Legyen a te képed is ott a vetítésben! Vegyél te is részt a portfolio review-n!
A projekthez háromféleképpen csatlakozhatnak női fotográfusok június 20-ig.