Backlight fotófesztivál 2014 – fotópályázat

backlightphotofestA Backlight fotófesztivál szervezői online pályázat útján várják a rendezvény témájához kapcsolódó képeket minden fotóstól, korra, nemzetiségre, vagy előképzettségre vonatkozó korlátozás nélkül. A kiválasztott alkotásokat bemutatják a fesztiválon, amely szeptember 5-én kerül megrendezésre a finnországi Tampere városában.

A fesztivál célkitűzése a képeken keresztül „feltárni azokat az erőket és kötelékeket, amelyek összetartják vagy megosztják a társadalmakat, a közösségeket, a családokat és a barátokat”, bemutatni a nem anyagi értékeket „a szociális, spirituális és gazdasági depresszió és létbizonytalanság korában”, illetve „az emberek közötti szolidaritásra (vagy annak hiányára)” helyezni a hangsúlyt. (A részletes tematika itt olvasható el angolul: http://www.opencall.fi/?q=node/109 )

Határidő: március 15. A technika szabadon választott.

Jelentkezési feltételek (angolul: http://www.opencall.fi/?q=node/6 )

–          A képek elküldése kizárólag digitális formában, a pályázat online felületén keresztül, regisztráció után lehetséges (http://www.opencall.fi/ ). A feltöltött képek és a jelentkezési lap a regisztrációt követően is módosíthatók, egészen a végső határidőig. (Instrukciók: http://www.backlight.fi/2014/01/15/instructions-how-to-apply-open-call-for-submissions/ )

–          Egy pályázat legfeljebb 10 képet tartalmazhat.

–          Egy feltöltött kép maximum 1 megabyte méretű lehet. Elfogadott formátumok: PNG, JPG, GIF. A képek hosszabbik oldala 800 pixel hosszúságú legyen!

–          Egy pályázó több különböző, de legfeljebb három projekttel (képsorozattal) pályázhat, ebben az esetben külön pályázatként kell benyújtania azokat.

–          A résztvevők a jelentkezéssel vállalják, hogy a pályázati munkájuk nem sért szerzői jogokat.

Értékelés

A fesztiválon bemutatandó munkákat a Backlight ’14 OPEN CALL nemzetközi zsűrije választja ki, a pályázókat legkésőbb május 31-ig értesítik a döntésről. A beérkező pályázatok várható mennyisége miatt a zsűrinek nem áll módjában megindokolnia, miért nem fogadott el egy pályázatot.

A fesztivál honlapja: www.backlight.fi
Facebook:  www.facebook.com/pages/Photographic-Centre-NykyaikaBacklight-Photo-Festival/178949758787551

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks