A fotográfia és a tánc különös duettje I. – Dusa Gábor fotókiállítása

A budai várnegyedben működő Nemzeti Táncszínház, mely 2001 óta a Táncfórum jogutódjaként, Ertl Péter igazgatása alatt a magyar táncművészet méltó palotájaként működik, ezúttal otthont ad Dusa Gábor 24 című fotókiállításának is, amely az épület Galériáján tekinthető meg. A fotóművész 1990-ben kezdődött szakmai pályája, mely mára kiforrott, jellegzetes képi világgá állt össze, egyre közelebb jut a halhatatlanság fogalmához.

Dusa Gábor

Gábor már kisgyermekként is vonzalmat érzett a fotózás iránt, így nem csoda, hogy első, 99 forintos Etüd fényképezőgépétől szinte egyenes út vezetett odáig, hogy mára az egyik legjobb hazai tánc- és színházi fotós lett belőle. Profi, lenyűgöző és egyedülálló. Olyan, aki nem unalomig ismételt sablonokkal dolgozik, hanem hagyja, hogy a spontán pillanat inspirálja és így szülessen meg az előadás lelkét a pillanatba záró alkotás.

Dusa_Gábor

 

Kiállítása, melyet április 3-án ünnepélyes keretek között Halász Tamás, az OSZMI Táncarchívumának vezetője nyitott meg, e hónap végéig, április 30-ig ingyenesen látogatható. A nagy érdeklődésre számot tartó megnyitóünnepségen a Duda Éva Társulat egy előadásának részletét tekinthették meg a látogatók.

Míg a munkásságával csodálatot kiváltó Dusa Gábor képeinek helyet adó Galériát megtölti a lélegzetelállító képek által varázsolt különös hangulat, addig április 10-től a Színház Kerengő Galériáján a Szellemkép Szabadiskola 20 éves jubileumi rendezvénysorozatának keretein belül egy különféle archaikus technikákkal és camera obscurával készült fotográfiákat bemutató kiállításra kerül sor. A tánc világnapja köré szerveződő eseménysorozat keretében pedig, április 26-án és 27-én a Magyar Mozdulatművészeti Társulat performanszával egybekötött, életnagyságú Camera obscura bemutatóra is sor kerül.

 

Bővebb információért látogasson el a Nemzeti Táncszínház oldalára:

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/196/166

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/204/167

Vagy kövesse figyelemmel az esemény Facebook oldalát a https://www.facebook.com/events/425641614206284/ címen.

/Kovács Edina/

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks