Bi(o)blia

A szőlőt nem szabad virágzáskor érinteni, mert tönkre megy a termés. Ezt ma tudtam meg apámtól. Ahogy a múltkor azt, hogy az epret csak augusztusban szabad átültetni.  Morzsák csak, mennyi minden megy-veszik feledésbe és nem tananyag.Néhány szót, néhány hírt visszahozunk a régből, s ezek egyszer csak élni kezdenek, virágzanak, visszaemeljük az elveszettnek hitt Időből.Aztán szó volt a vírusokról és a kreált, vagy  az ember ostoba haszonlesésének önpusztító következményeiről. A hormonkezelt tehenek több tejet adnak, de betegebbek és védtelenebbek, ezért anti biotikumot (értsd: nem bio) adnak nekik, aztán ezeknek az állatoknak a trágyája visszajut oda, ahonnan vétetett, a szánkba, azokban az eledelekben mely a földből lészen.És a zöldségben megtelepedett baktérium a tehénnek hála, kiokosodott az ember összes orvossága ellen. Nekünk már nem használ, kitanulta az ember titkait a tehénben. Összeesküvés elmélet. Igent mondott egymásnak a pénz és a pusztulás. Összeadta őket az ember, Isten színe előtt. Isten bizonyára fehér, mint a fény, tartalmazza az összes színt. A paradicsomtól a falanxterig. Nem tudjuk ezt megemészteni.

Aztán azt is megbpróbáltuk kitalálni, árkokat mélyítsünk, vagy védőfalat emeljünk a hirtelen lezúduló víz özön ellen. Mert az idő járása is elbizonytalanodott, tétova lett és szórakozott. Az ember kapzsiságától összetorlódnak a felhők. Ahogy a szétszórt javakat koncentráljuk, az ég visszaüzen, milyen is az, ha összekotorjuk azt, amit amúgy szépen elosztott.Aztán arra jutottunk, ha az ég úgy akarja, se az árok, se a fal nem lesz elég.Bólintottunk, kicsinyes manőver lenne. Ha lennt turkálunk, attól fennt nem lesz barázda.Aztán apám közben megkérdezte ki volt Lót felesége.  Lótné.Lóvá tett, de a Biblia valahogy már eddig is ott volt a szavainkban. Súlyosan. Meg kellett egy kicsit szellőztetni a fundamentumot.

Aztán készítettem egy képet, hogy legyen az egészről egy fotó, de ha össze is kapargatjuk egy kupacba a fényt, ujjaink közül kipereg. A fontos dolgokat nem lehet lefényképezni, megmaradnak nekünk.

-Fuchs Lehel

2011.június 11.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks